Historie

Eigenlijk hoort de vereniging Diderna ’68 te heten, want 1968 is het oprichtingsjaar. Binnen een jaar werd Diderna al opgeheven. Leden stopten en bestuursleden hadden er ook geen zin meer in. John Wittebol bleef als enige bestuurder over en hij heeft in 1970 een tweede poging gewaagd en met beduidend meer succes. De naam van de korfbalvereniging is afgeleid van de plaats Dieren dat vroeger Diderna heette. Diderna heeft een hoofdsponsor en heet nu KV Diderna/Visser Sloopwerken. De clubkleuren zijn een rood shirt, een (marine) blauwe broek of rok en witte sportsokken. De oorsprong van deze kleurstelling is niet meer bekend. Waarschijnlijk hebben de toenmalige oprichters gekeken naar al bestaande kleurcombinaties bij verenigingen in de regio waar Diderna zou gaan korfballen en afhankelijk daarvan een niet bestaande kleurcombinatie gekozen.
Op 18 september 2010 vierde de vereniging haar 40 jarig bestaan als korfbalvereniging in Dieren.Tijdens dit jubileum werd de naam van de korfbalvereniging veranderd en vernoemd naar de hoofdsponsor en zo ontstond KV Diderna/Visser Sloopwerken. Gedurende de historie heeft KV Diderna/Visser Sloopwerken de lijfspreuk:  ”prestatie mits…. ” vastgehouden en had in haar topjaren ruim 200 leden en speelde het 3e klasse landelijk. Naast de top periode kent de vereniging ook mindere perioden. Gelukkig worden de sportverenigingen binnen Dieren ondersteund door de lokale basis scholen door korfbalclinics te geven tijdens de gymles. Naast de basisscholen wordt in samenwerking met de Gemeente Rheden jaarlijks een verenigingsdag georganiseerd waar ook KV Diderna/Visser Sloopwerken aanwezig is geweest en ook komend jaar weer zal zijn. Mede door hulp van deze belangrijke instanties en een actief PR beleid verwacht het bestuur weer een groei in het aantal leden.
Sinds het begin is KV Diderna/Visser Sloopwerken de enige korfbalvereniging in Dieren, niet te groot maar wel een bijzondere sfeer.
Alle informatie over de vereniging vindt u in onze Informatiebrochure.