«

»

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd Rivalen 1 – KV Diderna/Visser Sloopwerken 1

Zondag 26 augustus stond er een oefenwedstrijd gepland voor het eerste team van Diderna/Visser Sloopwerken. Deze wedstrijd werd gespeeld in Doesburg tegen het eerste team van Rivalen. Een goed moment voor iedereen om er weer in te komen voor het seizoen echt van start gaat. Ook heeft het team uit Dieren sinds dit seizoen een nieuwe trainer/coach, Bert Jan Zweers. Ook een mooi moment voor hem om te bekijken hoe de nieuwe vak samenstelling gaat worden.
Om 13:30 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het team uit Dieren ging goed van start en wist snel de 0-1 op het scorebord te zetten. Dit hielden ze goed vast en zo wisten ze de voorsprong in het eerste deel van de eerste helft uit te bouwen naar 0-3. Na een aantal wissels aan beide kanten lukte het het team uit Doesburg ook mee te gaan scoren. Zo werd er de rust in gegaan met een score van 5-5. De coach van het eerste team van Diderna/Visser Sloopwerken liet in de rust weten dat er minder hutje mutje gespeeld moest worden en dat er in de aanval eerst een vang neer gezet moest worden en vanuit daar kon er verder gespeeld worden. Net als op de training afgelopen week getraind was. Ook mochten er in deze oefenwedstrijd fouten worden gemaakt, daar leer je alleen maar van voor in de competitie.
De 2e helft begon dan ook beter voor het team uit Dieren. Er werd geluisterd naar wat de coach verteld had. Er werd ruimer gespeeld en wat er geleerd was op de training werd uitgevoerd. Hierdoor wisten ze de voorsprong weer op te bouwen. Het team uit Doesburg wist in de 2e helft nog maar één keer te scoren vanuit een strafworp. Daar in tegen scoorde het team uit Dieren nog 5 punten. Wat resulteerde in een eindstand van 6-10.
Het was een mooie pot voor het publiek om te kijken en een mooie pot voor de spelers om zich klaar te stomen voor de competitie die over twee weken van start gaat. De eerste wedstrijd voor het eerste team van Diderna wordt gespeeld op 9 september op eigen bodem tegen Mélynas. Tot dan!