«

»

Wedstrijdverslag WIKO 1 – KV Diderna/Visser Sloopwerken 1

De Senioren 1 van korfbalvereniging Diderna/Visser Sloopwerken heeft op zondag 19 november een punt verloren van WIKO uit Winterswijk.
Het team uit Dieren vertrok weliswaar met een andere teamsamenstelling vanwege afwezigheid en blessures maar dit mocht geen reden zijn om niet te winnen van WIKO.
Coach Sjaak van der Lee gaf opdracht om direct scherp aan de wedstrijd te beginnen en om de getrainde stof van de afgelopen tijd in praktijk te brengen. Anders dan de vorige wedstrijd tegen Phenix ’72 ontbrak aanvallend de scherpte volledig bij de ploeg uit Dieren. Statisch spel en niet opvolgen van de aanwijzingen van de coach resulteerde in een achterstand van 5-3 bij rust.
Tijdens de rust kreeg de ploeg een stevige preek van coach van der Lee in de hoop dat iedereen wakker zou worden.
De ploeg begon de 2e helft scherp met verdedigen en er werden meer kansen gecreëerd wat resulteerde in een doelpunt. De verdediging stond zo dicht dat WIKO in de 2e helft slechts 1 keer kon scoren en sommige spelers niet meer wisten hoe dit op te lossen. Helaas bleef het spel aanvallend achter en begon de ploeg uit Dieren op een bepaald moment tegen zichzelf te spelen. Het regende kansen om de wedstrijd volledig om te draaien maar KV Diderna/Visser Sloopwerken verzuimde om te scoren. 2 minuten voor tijd werd de einduitslag van (slechts) 6-6 op het scorebord gezet.
Al met al een zwaarbevochten gelijke stand wat voelt als een nederlaag. Op 3 december ontvangt KV Diderna/Visser Sloopwerken de tegenstander ’t Overschotje uit Lochem om 11:20 uur in sporthal Theothorne.