«

»

Wedstrijdverslag KV Diderna/Visser Sloopwerken 1 – WIKO 1

Na de afgelaste wedstrijd van zondag 22 april, was het deze zondag, 29 april, tijd om de wedstrijd tegen WIKO te gaan spelen. Op de vroege regenachtige ochtend om half 11 werd de wedstrijd gespeeld. Helaas was Sjaak afwezig, maar we hadden wel hele goede inval coaches, Sheila en Richard. Voor de wedstrijd begon werd ons door de coaches goed ingepraat dat we ons eigen spel moesten gaan spelen en ons niet op de tegenstanders en de scheids moesten focussen.
Ook al was het een regenachtige ochtend, het publiek stroomde toch binnen. Diderna had zin in de wedstrijd en wilde hem dan ook graag winnen. Na het beginsignaal  begon Diderna sterk en stond dan al snel met 2 punten voor. WIKO wist voor de rust nog 4 doelpunten te scoren, maar Diderna bleef te sterk en stond in de rust dan ook 8-4 voor.
In de rust werd door onze coaches gezegd dat Diderna nog een paar punten meer moesten score om zeker te zijn van de winst en dat de vakken van Diderna door moesten gaan hoe zij nu speelden alleen minder statisch.
In de tweede helft wist Diderna al snel het gat groter te maken. De verdediging stond goed vast en Diderna wist dan ook te vermijden dat WIKO nog veel meer ging scoren. Het scorend vermogen van Diderna werd steeds beter en alle kansen werden dan ook goed afgemaakt. WIKO wist dan ook nog maar 3 keer te scoren in de tweede helft. Diderna wist de punten makkelijk in Dieren te houden en de uiteindelijke stand werd dan ook 19-7 in het voordeel van de thuisploeg.
Diderna heeft nu een weekje rust, maar op 13 mei om 14:30 spelen zij weer een volgende wedstrijd tegen DLKV in Didam.