«

»

KV Diderna/Visser Sloopwerken 1 houdt punten in Dieren

De Dierense korfbalvereniging Diderna/Visser Sloopwerken heeft op zondag 10 februari revanche genomen na de verloren uitwedstrijd tegen DLKV uit Didam. In sporthal Theothorne werd het 16-15. Na gewonnen te hebben van koploper Mélynas is nu ook gewonnen van de promotiekandidaat DLKV.
KV Diderna/Visser Sloopwerken startte erg goed en kwam in korte tijd op een 6-0 voorsprong. De coach van DLKV wist dat er iets moest veranderen, waardoor een time-out snel volgde. Na de time-out bleek Diderna/Visser Sloopwerken van de leg te zijn, kansen werden niet benut en er waren een aantal onnodige overtredingen wat resulteerden in vrije worpen, strafworpen en frustratie. DLKV knokte zich terug en beide ploegen gingen bij een stand van 7-7 de rust in.
In de rust sprak coach Bert Jan Zweers zijn ploeg toe en vertelde dat er weer vanuit de basis gespeeld moest worden en dat het absoluut niet nodig was om de wedstrijd te verliezen.
De frustraties werden omgezet en Diderna/Visser Sloopwerken knokte zich terug in de wedstrijd. Ook DLKV werd sterker en dit resulteerde in een interessante 2e helft waarbij beide ploegen gelijk opgingen. Vlak voor tijd werd de wedstrijd met een doelpunt beslist en KV Diderna/Visser Sloopwerken wist hiermee de winst in Dieren te houden.
Aanstaand weekend staat de wedstrijd tegen Rivalen uit Doesburg op het programma, de wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Beumerskamp om 14:45 uur.